Risen CLONE DVD
Plot:
On a remote island with a caribean flair, strange things are happening. Old ruins rise from the ground (hence, the game's name) and with them, weird monsters appear. An organisation called "The Inqusition" has decided to investigate these events and seized power on the island. No one is allowed to roam on the land freely but as a newcomer, washed ashore without memories, you have no choice...
Required Hardware Specifications:
• OS: Win XP
• CPU: 2.0 GHz
• GPU: Direct X 9.1; Pixel Shader 3.0; 256 MB (GeForce 7900 - ATI 1800)
• RAM: 1 GB
• Hard disk: ~2.5 GB
Recommended System Specifications:
• OS Win XP or Vista
• CPU: 3.0 GHz Dual Core
• GPU: Direct X 9.1; Pixel Shader 3.0; 512 MB (GeForce 8800 - ATI Radeon HD 2900)
• RAM: 2 GB
• Hard disk: ~2.5 GB
marți, septembrie 29, 2009 | 0 Comments
Noi nu suntem urmasii Romei, ci stramosii latinilor
O istorie a noastra un pic diferita de ce ni s-a predat...
"....M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbărilor pozitive într-o societate şi trebuie să recunosc că de cele mai multe ori sunt tinerii, care refuză să accepte un adevăr relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevăr absolut... Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe profesorii de istorie şi de limba română:
Cât la sută din Dacia a fost cucerită de romani? Şi dacă profesorul ştie răspunsul: 14 % din teritoriul Daciei (care se întindea de la vest la est, de la lacul Constanţa-Elveţia de azi şi până dincolo de Nipru). Urmează altă întrebare:
Câţi ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei? Şi dacă profesorul va răspunde: numai 164 ani, atunci puteţi merge la următoarea întrebare:
Soldaţii "romani" chiar veneau de la Roma şi chiar erau fluenţi în limba latină ? Aici le va fi şi mai greu să vă răspundă, căci acei soldaţi "romani" vorbeau orice limbă numai latina nu! Cohortele aflate pe pământul Daciei cuprindeau soldaţi din diferite părţi ale imperiului roman, uneori foarte îndepărtate. Găsim Britani din Anglia de azi, Asturi şi Lusitanieni din peninsula Iberică, Bosporeni din nordul Mării Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin , din părţile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reţi din părţile Austriei şi Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, până şi Numizi şi Mauri din
nordul Africii (C.C.Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130). Şi ultima întrebare:
Cum a fost posibil ca într-un aşa de scurt interval istoric TOATĂ populaţia Daciei să-şi uite limba şi să înveţe o limbă nouă, limba latină , de la nişte soldaţi "romani" care nici ei nu o vorbeau?
Când toate popoarele civilizate din lume iniţiază, desfăşoară şi promovează valorile istorice care le îndreptăţesc să fie mândre de înaintaşii lor, găsim opinia unor astfel de "adevăraţi români", care, nici mai mult, nici mai puţin, spun despre formarea poporului daco-român: "soldaţii romani au adus femeile şi fetele dace în paturile lor şi aşa s-au născut generaţii de copii, care învăţau numai limba latină de la tatăl lor!?? soldatul "roman"...
Cum or fi venit ele din Moldova de azi, din Basarabia, de pe Nistru, Bug şi de pe Nipru, acele soţii şi fete de traco-geţi şi carpi, de la sute şi sute de kilometri depărtare ca să fie "fecundate" de soldaţii "romani"?
După părerea stimabililor, femeile daco-gete erau şi "curve", ba chiar şi mute, nefiind în stare să-şi transmită limba strămoşească copiilor lor! Cât despre noi, urmaşii lor, cum ne-am putea numi altfel decât "copii din flori" apăruţi dintr-o aventură amoroasă a întregii populaţii feminine daco-gete, la care masculii autohtoni priveau cu "mândrie", aşteptând apariţia "sâmburilor" noului popor şi grăbindu-se, între timp, să înveţe cât mai repede şi mai bine noua limbă, limba latină , când de la soţii, când de la fiicele lor (iubite ale soldaţilor romani cuceritori) ba chiar şi direct, de la soldaţii romani năvălitori ce le-au înjosit căminele.... La Centrul Cultural Român, pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o altă somitate, de origine română, prof.dr. în arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina , de la romani, prin băile de la Sarmisegetuza lui Traian!
De ce prin băile romane şi de la nişte soldaţi cam fără haine pe ei?
Nu prea ştiu ce a vrut să spună stimabilul profesor din Cluj despre bărbaţii daci, dar cred că nici un român, nici măcar în joacă, nu are voie să facă o astfel de afirmaţie decât dacă... de fapt tot dânşii ne spun că ne tragem din "doi bărbaţi cu... braţe tari"! Astfel de declaraţii "istorice" te fac să-ţi doreşti să fii orice, numai român nu!
Domnilor , Dacia a fost cotropită de romani în proporţie de numai 14% şi pentru o perioadă istorică foarte scurtă, de 164 de ani. 86% din teritoriul Daciei nu a fost călcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut că într-o aşa de scurtă perioadă istorică, dacii să fi învăţat latina, fără ca pe 86% din teritoriul lor să-i fi întâlnit pe soldaţii romani. Dar dacă nu de la romani au învăţat dacii latina , atunci de la cine?- se întreabă aceiaşi demni urmaşi ai lui Traian? Herodot ne spune că, cel mai numeros neam din lume, după indieni, erau tracii. Iar Dio Casius ne spune şi el: "să nu uităm că Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian şi Decebal au fost războaie fratricide, iar Tracii au fost Daci". Faptul că dacii vorbeau " latina vulgară", este "un secret" pe care nu-l ştiu numai cei ce refuză să-l ştie.
"Când sub Traian romanii au cucerit pe daci la Sarmisegetuza n-au trebuit tălmaci, afirmă Densuşanu şi asta schimbă totul. Deci, dacii şi romanii vorbeau aceeaşi limbă!" Dacă astăzi se consideră că 95% din cunoştinţele acumulate de omenire sunt obţinute în ultimii 50 de ani, să vedem cum şi noţiunile noastre despre istoria poporului daco-român pot evolua. Când nu de mult s-a publicat teoria evoluţiei speciei umane în funcţie de vechimea cromozomală, s-a ajuns la concluzia că "prima femeie" a părut în sud-estul Africii. Următorul pas uriaş a fost în nordul Egiptului, iar de aici, în Peninsula Balcanică. Când profesoara de arheologie lingvistică Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles , California , a început să vorbească despre spaţiul Carpato-dunărean ca despre vatra vechii Europe , locul de unde Europa a început să existe, am fost plăcut surprins şi m-am aşteptat ca şi istoricii noştri să reacţioneze la fel. Dar, din partea lor
am auzit numai tăcere. Când profesorii Leon E. Stover şi Bruce Kraig în cartea "The Indo-European heritage", apărută la Nelson-Hall Inc., Publishers, 325 West Jack son Boulevard, Chicago , Illinois 60606 , vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europă a mileniului 5 î.d.H., care-şi avea locul în centrul României de azi, să nu fim mândri? Când studiile de arheologie moleculară ne îndreptăţesc să ne situăm pe primul plan în Europa ca vechime, nu-mi este uşor să le răspund unor persoane care nu citesc nici ceea ce spun inteligent
alţii despre noi şi nici măcar ce scriu eu. Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie, folosind PCR (polimerase chain reaction), pot determina originea maternă a unor mumii vechi de sute şi mii de ani.
Teoria genoamelor situează spaţiul carpato-dunărean ca fiind, nici nici mai mult nici mai puţin decât, locul de unde a început Europa să existe, locul unde acum 44.000 de ani sosiseră primele 3 Eve şi primul Adam... Când am scris "Epopeea Poporului Carpato-dunărean" şi volumele "Noi nu suntem urmaşii Romei", "În căutarea istoriei pierdute" şi "Călătorie în Dacia - ţara Zeilor", m-am bazat pe astfel de cercetări, dar şi pe cartea unei somităţi în domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, profesor la Universitatea din Oxford , Anglia , căruia i se publica, în anul 1993, la Barnes &Noble Books, New York , "The History of Civilization" , "The Aryans". El explorează într-un mod fascinant originea şi difuzarea limbilor în Europa preistorică. Între paginile 176-177 publică şi o hartă arătând leagănul aryenilor în timpul primei lor apariţii; şi minune mare, spaţiul Carpatodunărean este cel vizat! Când roata, plugul, jugul, căruţa cu două, trei şi patru roţi apar pentru prima dată în lume pe teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la Tartaria , când primii fermieri din Europa sunt descrişi pe acelaşi spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă - 6,500 î.d.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas , New York , 10020, Chronology), nu-ţi vine a crede că tocmai cei pentru care aduni aceste informaţii formidabile despre poporul şi spaţiul pe care îl ocupa ţara noastră, te decepţionează!
Nu de mult, la Primul Congres Internaţional de Dacologie, Bucureşti, hotel Intercontinental, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac ne vorbea despre "Codex Rohonczy", o cronică daco-românească, însumând 448 pagini, scrisă în limba română arhaică, " latina vulgara", cu alfabet geto-dac.. Pe fiecare pagină se aflau scrise circa 9-14 rânduri. În text sunt intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care prezintă diferite scene laice şi religioase. Direcţia scrierii este de la dreapta la stânga şi textul se citeşte de jos în sus. Descoperim că în bisericile vechi, daco-româneşti, cultul ortodox se exercita în limba " latina vulgară", chiar până în secolele XII-XIII, când s-a trecut la oficierea cultului în limbile greacă şi slavonă. Codexul cuprinde mai multe texte, ca "Jurământul tinerilor vlahi", diferite discursuri rostite în fata ostaşilor vlahi înaintea luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri, o cronică privind viaţa voievodului Vlad, care a condus Vlahia între anii 1046-1091, imnul victoriei vlahilor, conduşi de Vlad asupra pecenegilor, însoţit de note muzicale etc. Atunci se miră şi se întreabă, pe bună dreptate, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac: "de ce institutele de specialitate ale Academiei Române au rămas pasive la descoperirea şi descifrarea acestui document istoric, scris în limba dacoromână, latina dunăreană, într-un
alfabet geto-dacic existent de milenii, cu mult înaintea celui latin al romanilor?" Dar, după orientarea ideologică ce o au, cei sus amintiţi ar fi preferat ca acest diamant să nu se fi descoperit. Academia Română ar fi trebuit să organizeze o mare sesiune ştiinţifică cu caracter nu numai naţional, cât mai ales internaţional. Dar şi ei, la fel ca şi "românii adevăraţi", vajnici urmaşi ai lui Traian, vor să arate omenirii ce înseamnă să fii umil şi să-ţi dispreţuieşti strămoşii, trecutul şi neamul...
Faptul că NOI, Românii, suntem strămoşii tuturor popoarelor latine şi nicidecum o rudă marginală a latinităţii, ar trebui să ne facă să ne mândrim şi nicidecum să căutam contra argumente, precum cei lipsiţi de înţelepciune care îşi taie cu sârg craca de sub picioare...
Cu deosebită stimă,
Dr. Napoleon Săvescu,
Fondator & Preşedinte al " Dacia Revival International Society" of New York
Codex Rohonczy - Prof. Dr. în istorie Augustin Deac
miercuri, septembrie 23, 2009 | 0 Comments
Stephenie Meyer's Official New Moon Playlist
While we don't know yet what will be on the movie's soundtrack, these are the songs that Stephenie Meyer thought were appropriate when writing New Moon
Track List:
1. The Flaming Lips - All We Have Is Now.mp3
2. Linkin Park - Papercut.mp3
3. Muse - Hyper Music.mp3
4. Muse - Apocalypse Please.mp3
5. The All-American Rejects - Time Stands Still.mp3
6. Marjorie Fair - Empty Room.mp3
7. Matchbox Twenty - Unwell.mp3
8. Jimmy Eat World - Pain.mp3
9. The Vines - Ride.mp3
10. Coldplay - Fix You.mp3
11. Rooney - Blueside.mp3
12. The Fray - Over My Head [Cable Car].mp3
13. Evanesence - Going Under.mp3
14. Brand New - Tautou.mp3
15. Relient K - Be My Escape.mp3
16. The Verve Pipe - Never Let You Down.mp3
17. Muse - Sing For Absolution.mp3
18. Fatboy Slim - Ya Mama.mp3
19. Foo Fighters - DOA.mp3
20. Marjorie Fair - Stare.mp3
21. Sugarcult - Memory.mp3
22. Armor For Sleep - The Truth About Heaven.mp3
23. Coldplay - The Scientist.mp3
24. Blue October - Sound of Pulling Heaven Down.mp3
Download link
sâmbătă, septembrie 19, 2009 | 0 Comments
Need.For.Speed.Shift-RELOADED
Features
* The True Drivers ExperienceAn unrivalled in-car experience and new
physics engine deliver the severe G-forces, bumps, and impact of being
behind the wheel of an elite race car.
* Driver ProfileWhat kind of driver are you? Your unique driver profile
tracks your evolution as a race driver from event to event based on your
driving skill and style. Will you be respected or feared?
* Dynamic Crash EffectsFeel your car take damage as you hit a static object
or opponents car. A combination of visual and audio effects will leave you
disorientated and briefly disrupt the race.
* Customize Your CarTailor almost every aspect of your car with the
comprehensive customization system. Go under the hood to increase the cars
performance then personalize its look inside and out to reflect your
individual style.
* Take the Race OnlineYour driver profile continues to build online and
helps match you against the most suitable rivals for your ability.
Keep building your skills and work your way toward challenging the best
drivers in the world.
Minimum Requirements:
Pentium 4 3.2 GHz (3.4 GHz for Vista)
1GB RAM (2GB for Vista)
Graphics card with 256MB of RAM support Pixel Shader 3 (PCI-Ex)
Sound Card compatible with DirectX 9.0c
10GB free hard disk space
Windows XP SP3 or Vista SP1
8x DVD Drive
Recommended Requirements:
Intel Core 2 Duo 2.5 GHz or AMD 64 X2 2 GHz
2GB RAM (3GB for Vista)
Graphics card with 512MB of RAM support Pixel Shader 3 (PCI-Ex)
Sound Card compatible with DirectX 9.0c
10GB free hard disk space
Windows XP SP3 or Vista SP1
8x DVD Drive
Download Link 1
Download Link 2
marți, septembrie 15, 2009 | 0 Comments
Crysis Game on iPhone with the new AMD GPU
AMD a facut o demonstratie care poate schimba viitorul gaming-ului - a rulat FPS-ul Crysis, cunoscut pentru cerintele mari de sistem, pe un iPhone. Demonstratia, care a lasat audienta cu gura cascata, a fost tinuta la bordul portavionului USS Hornet (activ in Al Doilea Razboi Mondial, acum muzeu plutitor in California)
Totul porneste de la serviciul oferit de OTOY - gaming "la distanta", in timp real, prin Internet. Astfel, gamerii pot rula jocuri pe PC-uri low-end si, in acest caz, iPhone-uri, deoarece jocul propriu-zis este rulat pe server cu ajutorul noului GPU AMD, iar frame-urile sunt apoi comprimate si trimise prin retea catre client. Soft-ul individual preia frame-urile si le decomprima, iar apoi le afiseaza pe ecran. Input-ul jucatorului este trimis catre server prin UDP.
In cazul demonstratiei Crysis, totul a functionat ca uns: ecranul iPhone nu a afisat artefacte de compresie, iar frame rate-ul a fost constant.
Crysis este in continuare "spaima" gamerilor, deoarece necesita configuratii de ultima ora pentru a rula perfect cu toate detaliile la maxim. Serviciile de gaming la distanta au potentialul de a schimba drastic accesul la jocuri, cu impact puternic asupra pietei de hardware, care acum are la baza echiparea cat mai sofisticata a PC-urilor individuale. Gaming-ul la distanta ar presupune doar ferme de servere high-end ce vor deservi zeci de mii de utilizatori cu PC-uri si echipamente low-end.
Sursa: HIT.ro
luni, septembrie 14, 2009 | 0 Comments
Nokia announced the first 3D display Handset
In cadrul evenimentului Nokia World organizat pe 2 si 3 septembrie la Stuttgart, producatorul finlandez a prezentat mai multe noutati, dar si cateva surprize.
Printre acestea se numara si prezentarea primului prototip Nokia cu display 3D. Prototipul a fost construit pe platforma unui Nokia N810, desi nu acesta ar fi modelul care s-ar folosi daca Nokia s-ar hotari sa lanseze in viitor un telefon cu display 3D.
Telefonul reda continut normal pe un display cu efecte 3D ce pot fi vazute fara a fi nevoie de ochelari speciali. Nokia a construit prototipul pentru a demonstra ca dispune de tehnologia necesara lansarii unui astfel de gadget, insa nu a fost precizata vreo data de lansare pentru acesta.
Lansarea unui astfel de produs depinde in intregime de cerintele pietei, spun cei de la Nokia, si nici nu se poate aprecia deocamdata cand ar fi un moment perfect potrivit pentru o astfel de lansare.
In ultima vreme, pe langa "explozia" de filme 3D din cinematografe, au inceput sa apara tot felul de gadgeturi precum monitoare, proiectoare sau aparate foto cu abilitati 3D, fie ca e vorba despre redarea filmelor facute in acest format sau de continut normal redat in 3D.
Era o chestiune de timp pana cand "febra" 3D sa cuprinda si telefoanele mobile. Pe piata asiatica exista deja terminale cu astfel de abilitati, dar Nokia este primul mare producator european care se inscrie pe linia acestor tendinte si prezinta un astfel de produs.
Sursa: HIT.ro
marți, septembrie 08, 2009 | 0 Comments