Autori



Ruffian

Serban

Crysis Game on iPhone with the new AMD GPU

Etichete:

AMD a facut o demonstratie care poate schimba viitorul gaming-ului - a rulat FPS-ul Crysis, cunoscut pentru cerintele mari de sistem, pe un iPhone. Demonstratia, care a lasat audienta cu gura cascata, a fost tinuta la bordul portavionului USS Hornet (activ in Al Doilea Razboi Mondial, acum muzeu plutitor in California)



Totul porneste de la serviciul oferit de OTOY - gaming "la distanta", in timp real, prin Internet. Astfel, gamerii pot rula jocuri pe PC-uri low-end si, in acest caz, iPhone-uri, deoarece jocul propriu-zis este rulat pe server cu ajutorul noului GPU AMD, iar frame-urile sunt apoi comprimate si trimise prin retea catre client. Soft-ul individual preia frame-urile si le decomprima, iar apoi le afiseaza pe ecran. Input-ul jucatorului este trimis catre server prin UDP.

In cazul demonstratiei Crysis, totul a functionat ca uns: ecranul iPhone nu a afisat artefacte de compresie, iar frame rate-ul a fost constant.

Crysis este in continuare "spaima" gamerilor, deoarece necesita configuratii de ultima ora pentru a rula perfect cu toate detaliile la maxim. Serviciile de gaming la distanta au potentialul de a schimba drastic accesul la jocuri, cu impact puternic asupra pietei de hardware, care acum are la baza echiparea cat mai sofisticata a PC-urilor individuale. Gaming-ul la distanta ar presupune doar ferme de servere high-end ce vor deservi zeci de mii de utilizatori cu PC-uri si echipamente low-end.

Sursa: HIT.ro




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ads