Autori



Ruffian

Serban

Charged batteries in just 10 seconds

Etichete:

O noua tehnologie pentru bateriile pe litiu ar putea sa revolutioneze modul de reincarcare a acestora, care nu va dura mai mult de cateva secunde, sustin oamenii de stiinta de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Cercetatorii americani au inventat un tip de baterie care se incarca de 100 de ori mai repede decat o baterie obisnuita, reducand astfel cele cateva ore de incarcare la doar 10-20 secunde.

Noua tehnologie va putea fi folosita pentru telefoane mobile, laptopuri, iPod-uri, camere digitale si alte produse electronice mobile care functioneaza pe baza de baterii.

Potrivit celor de la MIT, bateriile cu incarcare rapida vor fi similare cu cele conventionale, cu precizarea ca acestea nu isi vor pierde din capacitatea de incarcare odata cu trecerea timpului. Astfel, se vor putea dezvolta produse de dimensiuni mult mai mici, mai usoare si cu o durata de viata mult mai mare.

Avand in vedere ca si materialele folosite in producerea noului tip de baterie sunt similare cu cele utilizate pana acum, momentul lansarii acestora pe piata nu ar trebui sa intarzie mai mult de 2-3 ani. In plus, cercetatorii de la MIT sustin ca noile baterii vor pastra un pret aproximativ egal cu cel al bateriilor actuale.

Sursa: HIT.ro




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ads