Autori



Ruffian

Serban

Grafenul va permite frecvente de 1 THz

Etichete:

Actuala tehnologie de productie a microprocesoarelor, bazata pe siliciu, este din ce in ce mai aproape de limitele sale fizice. In urma cu aproximativ doi ani Universitatea din Manchester, Marea Britanie, ne prezenta o noua forma de agregare a carbonului, denumita grafen, care sa preia stafeta.

Insa atunci se preconiza abia anul 2025 pentru debutul noii tehnologii. Acum MIT a experimentat putin cu grafenul, reusind sa realizeze un multiplicator de frecventa din aceasta substanta, sub forma unui singur tranzistor, mult mai eficient decat unul de siliciu.

Avantajul principal este semnalul scos, mult mai curat si stabil, care nu mai are nevoie de filtrare. Si asta ar permite realizarea de microprocesoare cu frecvente de 0.5 - 1 THz (Tera Hz). Desi inca la stadiul de prototip, cercetatorii de la MIT cred ca un astfel de multiplicator va fi fezabil peste doar doi ani. Ramane de vazut daca daca au sau nu dreptate.

Sursa: ArenaIT




1 comentarii:
gravatar
Anonim spunea...
26 martie 2009 la 21:24  

:)) s-o vad si p-asta si sa vedem si la ce pret. o sa fie bataie mare intre Intel si AMD daca cei de la universitate vand tehnologia, sau or sa dea faliment daca se va infiinta o noua companie care sa produca acest procesor

Trimiteți un comentariu

Ads