Autori



Ruffian

Serban

SSD-uri foarte performante pe PCI-Express

Etichete:

SSD = Solid State Disk (SSD) este un tip nou de hard disk in care locul platanelor a fost luat de chip-uri de memorie flash. Prima companie care a conceput acest tip de hard disk este Samsung, dar in prezent sunt mai multe companii care produc astfel de harduri. Tehnologia SSD ofera rate mai mici de consum de energie si viteze mai mari de transfer, astfel fiind foarte utile mai ales la laptopuri.

Revenind la stire, in cursul lunii viitoare vom putea sa cumparam unitati SSD integrate intr-o placa obisnuita pe PCI Express, care au o performanta de invidiat.

Photofast pregateste G-Monster, o placa PCIe cu 512GB sau 1TB de stocare pe SSD ce promite viteze de lucru de 700Mbps la scriere si 750Mbps la citire, in timp ce viteza unui SSD standard nu depaseste 250Mbps.



Produsul celor de la Photofast va putea prelua functionalitatea unui hard-disk obisnuit si momentan pretul nu este cunoscut, insa ne putem astepta la un nivel destul de ridicat al acestuia

Sursa: HIT.ro




1 comentarii:
gravatar
Anonim spunea...
27 martie 2009 la 19:56  

si atunci n-au facut nimic daca pretul o sa fie ridicat. aaaa ca-l pui la laptop si dupa aia poti sa dai cu el de pamant si hardul n-are nimic asta e o chestie, dar o sa fie inutil (daca o sa aiba un pret ridicat) pt un utilizator de desktop care-si muta unitatea o data pe luna ca sa stearga praful de sub ea.

Trimiteți un comentariu

Ads