Autori



Ruffian

Serban

Cosmote preia Zapp pentru 200 de milioane de euro

Etichete:



Grupul elen de telecomunicatii Cosmote va prelua compania Telemobil, ce opereaza reteaua de telefonie mobila Zapp. Tranzactia, evaluata la putin peste 200 de milioane de euro, ar putea fi semnata in cursul lunii viitoare, scrie astazi Business Standard. Miza afaceri, potrivit surselor apropiate discutiilor, este licenta 3G a Zapp, care-i asigura companiei Cosmote accesul la piata de internet mobil, businessul cu cea mai rapida crestere din telecom.

Negocierile dintre Cosmote Group si Saudi Oger, proprietarul Telemobil, au demarat la inceputul lunii martie, in conditiile in care tranzactia urmeaza sa fie finalizata complet catre finele acestui an.

Prioritatea declarata a Cosmote este gasirea unei solutii care sa permita operatorului furnizarea de servicii de date mobile, in incercarea de a recupera din avansul luat de primii doi operatori din piata, Orange si Vodafone, care au cele mai mari portofolii de clienti, de unde rezulta si cele mai mari cote de piata.

Ziarul de afaceri scrie ca grupul Cosmote, ce detine in Romania al treilea operator de telefonie mobile, şi proprietarul Zapp s-au inteles asupra tranzactiei, urmand ca grecii sa plateasca “putin peste 200 mil”.

Sursa: HIT.ro




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ads