Autori



Ruffian

Serban

Zune HD, in stores this fall

Etichete:

Microsoft a anuntat oficial ca Zune HD va fi disponibil in magazine din toamna. In ciuda zvonurilor legate de lasarea unui smartphone cu ecran multi touch care sa concureze cu Iphone, deocamdata Microsoft prezinta o oferta ferma doar pentru Zune HD, un concurent cu care spera sa mai ia putin din "caimacul' lui Ipod Touch



Departe de a mai fi doar un simplu mp3 player portabil, Zune HD vine cu un receiver radio HD integrat, lovind binecunoscutul punct nevralgic al produselor mobile Apple. Mai are de asemenea ecran multi touch OLED, redare video HD, WiFi si accelerometru pentru afisarea in format widescreen atunci cand playerul se afla in pozitie orizontala.

Displayul are format widescreen 16:9, cu o rezolutie maxima de 480x272 (putin mai mica decat la Iphone) iar functia sa multi touch este optimizata pentru navigarea pe Internet intr-un browser bazat pe Internet Explorer. Nu va avea se pare o functie "pinch to zoom" a la Iphone, ci doar una, mai comuna, "tap to zoom", adica printr-o simpla atingere si nu folosind doua degete.

Daca se doreste vizionarea filmelor in format HD de 720p, Zune HD se poate conecta la orice monitor sau Tv cu functie HDMI, cu ajutorul unui doc special, vandut separat. Ca si functie inedita, Zune HD se va putea conecta pentru vizionarea de filme, videoclipuri si emisiuni TV la Xbox LIVE Video Marketplace. Mai vine de asemenea cu acces la Zune Music store, magazinul virtual cu peste 5 milioane de melodii al celor de la Microsoft.

Nu se stie inca daca vor exista si jocuri si aplicatii dedicate pentru Zune HD, dar sigur ca Microsft nu sta cu mainile in san in acest sens. Nu au fost date publicitatii nici date privind capacitatea de stocare si pretul la care va fi isponibil Zune HD, dar actualele modele varf de gama din generatiile mai vechi Zune se situeaza undeva in jurul a 250 USD.

Sursa: HIT.ro




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ads